PANANG CURRY 

INGREDIENSER

 KJØTT & TØRRVARER

  • 250 gr kylling (lårfilet)
  • 1 pk panang curry paste 50gr (LOBO)
  • 5 dl kokosmelk
  • - gr (2 kuber) palmesukker
  • 2 ss Fiskesaus
  • 200 gr jasmin ris

 

INGREDIENSER

 GRØNNSAKER

  • 200 gr meter bønner (kuttes i biter)
  • 1 stk rød paprika (kuttes i biter)
  • 1 pk (100gr) babymais (kuttes i biter)
  • 4 stk limeblader (kuttes i strimler)
  • rød chili etter smak (kan sløyfes)
  • korianderblader til garnityr 

 


FREMGANGSMÅTE

Steg 1 - tid: 20 min


Skyll risen og tilbered etter anvisningen på pakken.

Vask grønnsakene og kutt opp som anvist. Koriander bladene grovhakkes. Kyllinglårene kuttes i biter.  


Steg 2 - tid: 4 min


Stek kylling bitene på høy temperatur i litt olje i en panne til de får farge (skal ikke gjennomstekes). Legg kyllingen over i en bolle.

 

Steg 3 - tid: 3 min


I samme panne, legg i 1 pk panang curry paste 50gr (LOBO) og tilsett 2,5 dl kokosmelk. Legg i kylling bitene og og la blandingen putre i 2 min under omrøring. 

Steg 4 - tid 3 min


Legg i meterbønner, paprika, babymais, limeblader & chili. La curry blandingen småputre i ytterligere 3 min.


Steg 5


Strø grovhakket koriander over blandingen og serveres varm sammen med ris. 


Total tid: 20 + 10 = 30min


Håper det smaker.


Velbekomme.

INFORMASJON

SMAK: salt og søt med en rund og nøtteaktig smak.


Panang curry er en thailandsk curry. Den er ikke like godt kjent som den røde curry, men fordi den er litt søtere mener vi at den passer ypperlig til norske ganer. Av og til kan det være tidkrevende å lage thailandsk curry fra bunnen av, men vi selger curry pasta som er ferdig lagd som du trenger kun å tilsette kokosmelk. Vi har endret litt på oppskriften fra produsenten slik at den tilpasser vår smak.


Prøv den ut


TIPS:

  • Vi har valgt kylling lår fordi det er saftigere og blir ikke like fort tørt som kyllingbryst.
  • Ikke stek kjøttet for lenge, da det fort blir tørt
  • Koker du curry for lenge så vil oljen skille seg fra kokosmelken (det er helt normalt at den sprekker, ikke noe farlig å spise, men du får en veldig "oljete" curry)
  • Ønsker du ikke å spise limebladene så kutt dem i større biter. Da er det lettere å ta dem ut når du spiser. (Limeblader er litt hardt hvis de ikke får kokt lenge)
  • Hvis du vil ha i chili, men ikke altfor sterkt. Legg dem hele i curry og la dem trekke. Kan tas ut lettere når du skal spise. 


FLERE BILDER

Penne Pasta

In Tomato Basil Sauce